Wat is lifestyle fotografie?

wat is lifestyle fotografie?

Vertaald uit het Engels – Wikipedia: “Lifestyle fotografie is een genre van fotografie dat er vooral op gericht is om portretten van mensen in situaties, gebeurtenissen in het echte leven of mijlpalen op een artistieke manier en de kunst van het alledaagse vast te leggen.”

Zo wordt lifestyle fotografie omschreven op Wikipedia. Maar ik zal het nog wat duidelijker proberen uit te leggen! Lifestyle fotografie is fotografie die meer gericht is op het creëren van verhalende beelden, foto’s die een verhaal vertellen. Dus niet in een studio voor een achtergrond en geen baby’s in mandjes en in onnatuurlijke poses etc. maar lekker bij jullie thuis. Geen gemaakte momenten, maar zo echt als kan. Het verhaal van jullie foto’s wordt verteld door jullie eigen interieur, kleding en accessoires. Dit maakt jullie wie jullie zijn.

hoe vertaalt zich dat naar mijn fotografie?

Ik ben dol op unieke interieurs. Dit betrek ik ook graag in mijn shoots, omdat dit veel over jullie en de fase van jullie leven verteld. Ik noem mijn stijl editorial lifestyle fotografie. Ik hou ervan jullie de hoofdrol te laten zijn met mooie elementen uit jullie woning. Bijvoorbeeld dat leuke bankje, die mooie grote tafel of een gave fauteuil. Niet alleen een portret verteld namelijk wie jullie zijn. Mijn lifestyle fotoshoots zijn niet gestyled maar wel gestuurd, casual met een knipoog.

Dus hou jij niet van geposeerde foto’s, dan is lifestyle fotografie echt iets voor jou!

Contact opnemen KLIK HIER

SHARE THIS STORY