5 Tips voor een geslaagde newborn shoot

Leuk! Je wilt een newborn shoot boeken of misschien heb je de shoot al geboekt bij me en je vraagt je af hoe je je het beste kunt voorbereiden op de fotoshoot? Het is echt niet moeilijk, want een lifestyle shoot met mij is sowieso al erg relaxt! Hieronder geef ik 5 tips voor een geslaagde newborn shoot:

tip 1: temperatuur

Voor het comfort van jullie (pasgeboren) baby is het belangrijk dat de temperatuur in huis aangenaam is, rond de 23 graden is een fijne temperatuur voor jullie baby, omdat hij of zij ook gefotografeerd gaat worden in alleen een romper. Wanneer het te koud is in huis zal je baby huilerig worden en dit willen we natuurlijk voorkomen.

tip 2: opruimen

Ik maak foto’s in de woonkamer, de babykamer en jullie slaapkamer. Je hoeft echt niet voordat ik kom het hele huis schoon te maken. Ik snap heel goed dat jullie het druk hebben met zorgen voor de baby en herstellen van de bevalling. Het is wel fijn dat het in de ruimtes waar ik de foto’s ga maken een beetje vrij is van rommeltjes, maar kom je er niet aan toe, geeft niet! Ik vind het helemaal niet erg om zelf wat spulletjes te verplaatsen, zodat het er op de foto in ieder geval lekker opgeruimd uit ziet.

Jodi Fotografie

tip 3: kleding

Een van de eerste vragen die ik altijd krijg is heb je nog kleding tips? Mijn advies is draag iets wat rustig oogt, dus geen shirts met grote, drukke prints en logo’s. Probeer harde kleuren te vermijden. Naturel en aarde tinten vind ik zelf erg mooi en het oogt rustig en tijdloos. Jullie hoeven echt niet allemaal in een wit shirt, liever niet zelfs! Draag vooral ook iets waar je je goed en fijn in voelt, wat bij jullie past en zorg dat het een beetje matcht met elkaar. Voor inspiratie kijk even op mijn Pinterest bord met kleding tips en idee├źn. Klik hier

tip 4: wel of niet slapen?

Je baby mag slapen tijdens de shoot, maar het hoeft niet. Niks moet! Daar hoef je je dus ook niet druk om te maken, want een lifestyle shoot met een wakkere baby is juist ook harstikke leuk, zoals je kunt zien in de portfolio newborn! (KLIK)

jodi fotografie

tip 5: rust

Rust is belangrijk voor een geslaagde fotoshoot. Het is fijn wanneer je op de dag van de shoot geen andere afspraken hebt gepland. Plan dus visite en kraambezoek op een andere dag, zodat jullie je helemaal kunnen focussen op de fotoshoot.

That’s it! Valt mee toch? Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Fotoshoot boeken? KLIK HIER

Jodi fotografie
5 tips voor een geslaagde newborn fotoshoot
SHARE THIS STORY